Babytepper til mor-barn-helse prosjektet

30.11.16

Hamarøy og Sagfjord menigheter strikker babytepper til Mor/barn-Helse prosjektet som ledes av Sonja Küspert i Etiopia.

Et babyteppe i denne delen av verden kan være avgjørende for om mor og barn kommer velberget fra fødselen, gjennom at de velger å føde ved et helsesenter og ikke alene i villmarken.

For å motivere kvinner til å føde på et helsesenter gir prosjektet tepper til nyfødte barn. Heldigvis er det mange norske kvinner støtter prosjektet ved å strikke tepper, sokker, votter, luer og bodyer. Disse gavene ble gitt til de to helsestasjonene som videresender dem til babyer og dette har økt antallet fødsler som skjer på helsesenteret

Siden det ikke er nok tepper i Kamashi, fikk bare de fattigste foreldrene et teppe til barnet sitt, men hver baby fikk en lue.

En ambassadør for å få kvinner til å oppsøke helsesentrene er Biritu Abdeta. Hun giftet seg ung og fikk en fistel under den første fødselen. Hun levde med denne skaden i 10 år før hun fikk hjelp gjennom fistel prosjektet og ble kurert. Hun gikk tilbake til sin mann og fikk to barn.

Biritu er veldig ivrig etter å hindre at andre kvinner vil lide samme skjebne, så hun besøkte 21 gravide kvinner i løpet av få uker. Av disse har to født, en på helsestasjon den andre hjemme. Hjemmefødselen endte i en alvorlig skade og kvinnen trengte kirurgi. Heldigvis var barnet frisk.

Hvis du har lyst til å bidra til dette prosjektet så kan du strikke eller hekle babytepper etter din egen oppskrift. De må være minst 80 x 80 cm og ha en liten trekant som kan være hette over hodet til babyen. Du kan levere teppet på kirkekontoret, eller til presten på gudstjenester. Hamarøy og Sagfjord menighetsråd sørger for at teppene kommer frem til Sonja Küspert som fordeler dem til de som trenger det mest.

Så langt har Hamarøy menighet og andre velvillige strikket over 50 tepper, 11 luer, 23 par sokker, 1 par votter og 1 kjole.

Du kan også følge med på prosjektet her https://www.facebook.com/groups/414014072057142/?fref=ts

«Så vær ikke redde! Jeg skal sørge for dere og barna deres.» Slik trøstet han dem og talte til hjertet deres.»

1.mos 50.21

Motta våre nyheter på e-post

Siste nyheter